Uvažujete o koupi krásné moderní hliníkové pergoly? Je lépe vybrat pergolu s předem danými rozměry nebo upřednostnit zakázkovou pergolu vyrobenou na míru?

Největší výhodou hliníkové pergoly s předem pevně danými rozměry, tzv. stavebnicové pergoly, jsou její relativně nízké pořizovací náklady. Montáž této pergoly navíc nutně nevyžaduje pomoc odborné montážní firmy a se stavbou si tak dle návodu dokáže poradit i zručný domácí kutil, či technicky zaměřený člověk. Bohužel tímto výčet všech výhod spojených s nákupem stavebnicové pergoly končí!

Terasa každého uživatele má zpravidla jiné rozměry, tvar i umístění. Pro montáž pergoly je důležité vědět, zda terasa tvoří předěl mezi domem a zahradou, jestli je umístěna samostatně v prostoru zahrady nebo se jedná o balkon, kde je třeba primárně řešit otázku hydroizolace. Právě toto řeší zakázková pergola na míru. Její velkou výhodou je, že ji lze použít k zastřešení prakticky jakéhokoliv typu terasy. Pergola může být vyrobena v téměř neomezených rozměrech co do délky i hloubky, z hlediska půdorysu může být ve tvaru "L", obdelníkového či jakéhokoliv jiného atypického tvaru. Tou úplně největší výhodou zakázkové hliníkové pergoly na míru je robustnost její konstrukce, použití silnostěnných hliníkových profilů a možnost zvolit více variant zastřešení. Zatímco stavebnicová pergola není samonosná, má zpravidla slabší konstrukci a výrazně nižší nosnost, lze ji zastřešit pouze polykarbonátem a vyrobit maximálně do hloubky 2,5 až 3,0 m. Rovněž její použití je z důvodu bezpečnosti vyloučeno v kopcovitém terénu, kde se v zimě očekává větší sněhové zatížení. Naproti tomu hliníková zakázková pergola na míru díky své tuhosti a pevnosti může být zastřešena i bezpečnostním tvrzeným sklem, je vhodná také pro větší nadmořské výšky a splňuje v maximální míře požadavky na bezpečnost a celkovou statiku. Zakázková masivní pergola má téměř neomezenou životnost a nulové náklady na údržbu.

Co říci závěrem? Pokud si chcete pořídit moderní designovou pergolu z hliníku, pak optimálním řešením je masivní konstrukce na míru, ideálně vyrobená i namontovaná přímo výrobcem s garancí kvality. Mějte na paměti, že různých obchodních firem je spousta, ale opravdové výrobce s vlastní výrobní halou, technologií a práškovou lakovnou spočítáte na prstech jedné ruky. Také nečekejte, že například kvalitní pergola 6 x 3 m s polykarbonátem bude stát méně jak 50-60 tis. Kč, ale výsledek bude stát určitě za to. Získáte nový prostor pro oddych a zábavu. Místo, kde si mohou hrát bezpečně Vaše děti a místo, kde můžete příjemně trávit čas s Vašimi blízkými a přáteli.

Prohlédněte si nabídku našich hliníkových pergol!