Při výběru pergoly pro zastřešení terasy je nejdůležitější si uvědomit, jaký materiál pro výrobu má být použít. Dnes nejčastěji používanými materiály jsou plast, dřevo a především hliník. I přes relativně nízkou cenu, se čím dál tím více ustupuje od plastu.

Jaká pergola je nejlepší?

Dřevo je přírodní materiál, který působí přirozeně, ale jeho velkou nevýhodou jsou pravidelné vysoké nároky na údržbu a s tím spojené nároky na čas a dodatečné finanční náklady. Materiálem současnosti i budoucích let je jednoznačně hliník.

Vysoká kvalita profilů vyplývá z vlastností hliníku. Hliníkové komponenty se vyznačují stálostí, dlouhou životností, a odolností vůči korozi. Ve spojení s nízkou hmotností, dobrou vodivostí a tvárností se hliníkové profily stávají materiálem s širokými možnostmi využití. Jako jeden z nejčastěji používaných kovů disponuje hliník dokonalou kombinací vlastností, které umožňují jeho použití v téměř všech typech konstrukčních systémů. Hliník je ideálním materiálem pro výrobu a montáž pergol a zimních zahrad.

Kompletní přehled našich pergol